Fietsen die ideaal zijn als je kinderen hebt

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Even snel een boodschap doen, op visite of gewoon lekker een stukje toeren omdat het mooi weer is. Wij Nederlanders doen dit vaak op de fiets. Maar hoe gaat dit als je gezin groter wordt en er één (of meerdere) kinderen komen? Ook met kinderen zijn er nog vele mogelijkheden om lekker met de fiets op pad te gaan. Hieronder een overzicht van alle fietsen die ideaal zijn als je kinderen hebt.

Stadsfietsen voor kinderen

Allereerst is er de oudhollandse stadsfiets. Wie kent hem niet? Deze fiets is nog altijd de meest verkochte fiets in Nederland. De stadfiets is in vele soorten en maten verkrijgbaar en kan ook met kinderen gebruikt worden. Het enige wat er moet gebeuren om de stadfiets geschikt te maken voor het gebruik met kinderen is de aanschaf van een kinderzitje. Ook hierbij zijn er vele verschillende soorten en op elke stadfiets is er wel een passend kinderzitje te vinden.

Moederfietsen samen met kinderen

Mocht je wat meer ruimte willen wanneer je met een kinderzitje fiets, dan is de moederfiets een goede optie. De moederfiets is eigenlijk een gewone stadsfiets, maar het grote verschil hierbij is dat er iets meer ruimte gecreëerd is tussen het stuur en het zadel. Hierdoor is het comfortabeler en eenvoudiger om met een kindje voorop te fietsen. Groot voordeel van een moederfiets is dat het opstappen net wat eenvoudiger zal zijn, simpelweg omdat er meer ruimte beschikbaar is.

Neem een bakfiets voor meerdere kinderen

Mocht je meerdere kinderen hebben, of wil je gewoon wat extra ruimte beschikbaar hebben voor je boodschappen dan is de bakfiets een ideale oplossing. De bakfiets is de laatste jaren sterk in opkomst en is dan ook niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Inmiddels worden er vele soorten bakfietsen geleverd en de keuze is dan ook reuze. Er zijn modellen met twee en met drie wielen, modellen voor twee tot 4 kinderen, alles kan naar wens aangepast worden. Zeker voor de grotere gezinnen is een bakfiets een ideaal alternatief. Bakfietsen zijn dus ook fietsen die ideaal zijn als je kinderen hebt.

Tweelingfiets met verlengde bagagedrager

Mocht je een bakfiets te groot vinden, dan is een tweelingfiets (of meerlingfiets) mogelijk nog een optie. De tweelingfiets is een fiets met een verlengde bagagedrager. Hierdoor is het mogelijk om, in tegenstelling tot bij de stadsfiets en bij de moederfiets, twee kinderzitjes op de bagagedrager te plaatsen. Hierdoor is een tweelingfiets geschikt om drie kinderen mee te nemen tijdens het fietsen.

Elektrische variant als optie

De laatste tien jaar is er een steeds grotere vraag naar elektrische fietsen. Momenteel is een groot deel van de verkochte fietsen dan ook een fiets met elektrische ondersteuning. Omdat de vraag naar elektrische ondersteuning zeer groot is, zijn inmiddels alle bovenstaande modellen te verkrijgen in een elektrische variant. Dit maakt dat ook de elektrische fietsen tegenwoordig ideaal zijn als je kinderen hebt. Misschien zelfs nog wel idealer als een fiets zonder ondersteuning. Fietsen die ideaal zijn als je kinderen hebt, zijn dus ook elektrische modellen met een grote actieradius.

Linkbuilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *