Dingen die je moet weten als je acupunctuur Eindhoven zoekt

Als je naar de huisarts gaat, dan heb je een vaste dokterspraktijk waar je komt. Maar als je naar acupunctuur Eindhoven zoekt, kun je meerdere praktijken kiezen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de keurmerken, methodes, behandelingen en de kwalen waarvoor je bij een acupuncturist terecht kunt. Wanneer je nog niets weet van acupunctuur of als je verdieping zoekt, lees dan vooral verder. 

Acupunctuur Eindhoven, welke keurmerken voor acupuncturisten kom je tegen?

Je ziet afkortingen als NAAV, NVA en Zhong staan, maar wat betekenen ze en waarom zijn keurmerken zo belangrijk? Om het antwoord hierop te krijgen, moet je eerst beseffen dat iedereen zich in Nederland acupuncturist mag noemen. Het is een vrij beroep. In de jaren 70 is, om toch kwaliteit te waarborgen en kennis te verspreiden, de NVA (Nederlandse Verenigingen voor Acupuncturisten) opgericht. Deze vereniging is één van de grotere beroepsverenigingen en ook veel praktijken voor acupunctuur Eindhoven zitten hierbij. Zhong is de tweede grote naam die je zeker zult zien op websites en deuren van praktijken. Deze vereniging richt zich naast acupunctuur ook op andere Chinese geneeswijzen. Tot slot is er NAAV, deze zul je vaker bij acupuncturist-artsen tegenkomen. Wanneer de acupuncturist de term arts in zijn naam heeft, dan is hij sowieso gekwalificeerd aangezien arts wel een beschermd beroep is.

Acupunctuur is een van de meest gekozen alternatieve geneeswijzen

Als Nederlanders gaan we steeds vaker naar de alternatieve geneeskunde praktijken zoals de praktijken voor acupunctuur Eindhoven. Rond 2012 was dit 6% van de bevolking, en in 2018 was dit al gegroeid naar 11%. Het gaat om meer dan een miljoen mensen die zich jaarlijks laten behandelen. Veel mensen vinden inmiddels dat acupunctuur in het basispakket van zorgverzekeringen thuishoort. Logisch, als je bedenkt hoeveel mensen er baat bij hebben.

Met welke problemen naar acupunctuur Eindhoven?

De lichamelijke of geestelijke klachten waarmee je naar een acupuncturist kunt gaan, zijn talloos. Hoewel van sommige klachten de werking van acupunctuur niet bewezen is, hebben toch veel mensen er baat bij. Van andere klachten is acupunctuur zelfs door de WHO (World Health Organisation) een erkende methode. Deze lijst wordt periodiek bijgewerkt. Ook beperkt de werking van acupunctuur zich niet alleen tot het wegnemen of verlichten van klachten. Acupunctuur, zoals een acupuncturist in Eindhoven kan vertellen, is zeer breed inzetbaar en kan voor mensen hun leven veranderen.

Stoppen met roken, een baby krijgen of blessures voorkomen? 

Voor stoppen met roken zullen de meeste acupuncturisten een aantal naalden in het oor aanbrengen. Deze naalden blijven een periode van ongeveer twee weken zitten en onderdrukken de drang om een sigaret te pakken. Na deze periode kunnen de naalden eruit en heeft het lichaam niet meer die trek in een sigaret. Uiteraard werkt het niet bij iedereen en kunnen behandelingen verschillen, maar de verhalen hoor je vaker. Zo ook bij vrouwen die zwanger willen worden. Verloskundigenpraktijken schrijven er zelfs over en er zijn onderzoeken dat bij IVF in combinatie met acupunctuur de kans met meer dan 60% toeneemt. Tot slot kan het zijn dat jij een fanatieke sporter bent en geen blessures wilt hebben, ook hierbij kan acupunctuur preventief ingezet worden. Ontdek wat acupunctuur voor jou kan doen en plan eens een gesprek met behandelaar voor acupunctuur Eindhoven in.

Linkbuilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *