De 4 belangrijkste vragen bij het kiezen van een kinderopvang.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Je hebt net je kleine schattige hoopje gekregen en kunt je er natuurlijk nog helemaal niet bij voorstellen dat deze op een dag de armen van papa en mama zal moeten verlaten. Toch is het belangrijk niet al te lang te wachten bij het uitzoeken van een kinderopvang en is het helemaal niet gek hier al eens over na te denken, ook wanneer het hummeltje nog maar net geboren is. Waar moet je bij nadenken en wat zijn de beste vragen om te stellen aan de kinderopvang? Bso amsterdam west geeft je hiervoor de 4 beste tips:

  1. Wat is jullie pedagogisch beleid?

Het belangrijkste is dat een kinderopvang bij het Landelijk Register Kinderopvang staat ingeschreven. Dit geeft je de zekerheid van een zowel erkende als bekende kinderopvang en zijn meer geschoold en gespecialiseerd dan degene die niet ingeschreven staat. Het pedagogisch beleid gaat voor het grootste gedeelte over de visie van de opvang. Hoe wordt er gewerkt, hoe wordt er met je kindje omgegaan en hoe worden ze benaderd?

  1. Wat is de grootte van de groep en de indeling hiervan?

Dit punt sluit naadloos aan bij het eerste, alleen gaat meer om de beschikbare tijd die er voor jouw kindje zal zijn. Is er genoeg aandacht voor de kinderen zelf? Is er genoeg leiding over de grootte van het klasje beschikbaar? Is de leiding gespecialiseerd in de specifieke leeftijdscategorie van het klasje of is deze alleen op algemene basis getraind? Hoe wordt de ontwikkeling van het kind bijgehouden en is hier genoeg aandacht voor?

  1. Uit welke contractvormen kan ik kiezen en wat zit bij de prijs inbegrepen?

Waar je misschien niet meteen bij nadenkt is dat sommige kinderopvangs gesloten zijn tijdens de kindervakanties. Betaal je in dit geval het hele jaar door of wordt het contract berekend in uren, weken of maanden? Hoe zit het jouw wisselende diensten en met het verschil in de keren van het brengen van je kindje per week? Hoe gaat de kinderopvang hiermee om? Zit het eten bij de prijs inbegrepen of moet je hier zelf voor zorgen?

  1. Wat is het deurbeleid?

Er is natuurlijk niets ergers dan dat je kleintje door iedere onbekende opgehaald kan worden. Dit wil je absoluut voorkomen. Hoe gaat het kinderdagverblijf hiermee om? Zijn er camera’s aanwezig? Is er een deurcode? Is de ruimte waar je kindje ligt afgesloten of makkelijk bereikbaar? Welke informatie moet je doorgeven wanneer je kindje door een ander opgehaald moet worden?

Bron: kinderopvang amsterdam west 

Linkbuilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *